AA-opleiding
accountancy-mkb

 

Schrijf je nu in voor de AA-opleiding wanneer je je verder wilt ontwikkelen tot accountant-administratieconsulent (AA), de adviseur van het midden- en kleinbedrijf.

Onze AA-opleiding tot accountant-administratieconsulent kenmerkt zich door een sterke praktijkgerichtheid en een hoog actualiteitsgehalte. Een AA-opleiding die niet alleen opleidt voor het theoretisch getuigschrift AA, maar die daarnaast daadwerkelijk van meerwaarde is voor de dagelijkse mkb-praktijk in de accountancy.

Naast de theoretische opleiding bieden we samen met SRA ook een geïntegreerde opleiding (theorie-opleiding en praktijkopleiding in een) aan. Voor meer informatie over de geïntegreerde opleiding kun je kijken op de website van het SRA.

start

8 september 2023

Let op: de postbacheloropleiding is voor september 2023 bijna vol. Indien je je inschrijft, nemen we contact op over de mogelijkheden.

 

locatie

Utrecht

resultaat

Theoretisch getuigschrift Accountant-Administratieconsulent, Accountancy-mkb of theoretische getuigschrift en praktijkopleiding Accountancy-mkb

Bekijk wat Timo Sasabone van Pyxis accountants en belastingadviseurs van de opleiding vindt.
Bekijk de video over de opzet van de opleiding.

Wil je kennis maken met de opleiding? Meld je dan aan voor een meeloopdag

doelgroep AA-opleiding

De opleiding is bedoeld voor assistenten op accountantskantoren die in bezit zijn van een bachelorgetuigschrift, bijvoorbeeld accountancy of bedrijfseconomie. Ook met een ander getuigschrift kun je toelaatbaar zijn tot de opleiding. Neem contact op als je de exacte mogelijkheden wilt weten.

post-hbo-opleiding AA

De post-hbo-opleiding AA is de afronding van de theoretische opleiding tot AA. Het programma kan gevolgd worden na afronding van het schakelprogramma of na afronding van de bachelor Accountancy in het hoger beroepsonderwijs. De post-hbo-opleiding AA bestaat uit de onderwijseenheden Assurance, IT voor de accountant, Fiscaliteit, Samenstellen, Verslaggeving en samenstellen en Advisering. Elke module omvat een conceptuele stroom én een praktijkgerichte stroom, waarbij onder meer aan opdrachten uit de praktijk wordt gewerkt. De post-hbo-opleiding AA kan gelijktijdig met de praktijkopleiding gevolgd worden. Op deze manier kan een goede synergie tussen theorie- en praktijkopleiding bewerkstelligd worden.

schakelprogramma AA

Het schakelprogramma AA is bedoeld voor studenten die die een economische bachelor hebben afgerond. Afhankelijk van de vooropleiding kan er sprake zijn van vrijstellingen in het schakelprogramma of van deficiënties. In het schakelprogramma is veel aandacht voor de toepassingen van het geleerde in de praktijk. In het schakelprogramma komen de volgende vakken aan de orde: Audit & Assurance, Financial Accounting, Internal Control/Accounting Information Systems, Financiering en economie, Fiscaliteit en Recht.

programmering en locatie

De opleiding kan twee maal per jaar gestart worden, in september en eind maart / begin april. De lessen vinden plaats op vrijdag. Uniek aan de opleiding is de programmering, waarbij rekening gehouden wordt met de drukke tijden in de praktijk. Dit betekent dat er in de maanden januari tot eind maart geen onderwijsactiviteiten georganiseerd worden. Studenten zijn juist in deze periode erg druk met hun werk en hebben dan weinig tijd voor hun studie. Als eerste opleiding in Nederland houdt Full Finance Opleidingen hier echt rekening mee.

De lessen worden verzorgd op een locatie in Utrecht-west, uitstekend bereikbaar met zowel auto (gratis parkeren) als openbaar vervoer.

kosten

De inschrijving is in principe per studiejaar. Het cursusgeld per studiejaar bedraagt € 4.600 (2023-2024). Bij instroom is het cursusgeld voor het lopende jaar de helft van het jaarbedrag. Daarnaast betaal je voor elk vak de examenkosten.

Indien je maar een deel van de postbacheloropleiding wilt volgen, is het mogelijk om je voor één of enkele modules in te schrijven. Je betaalt dan de modulesprijs.

In onderstaande tabel zijn de moduleprijzen (alleen bij inschrijving voor losse modules) en de examenkosten opgenomen.

De prijzen zijn inclusief koffie, thee en een uitgebreid lunchbuffet op elke lesdag.

Kosten schakelprogramma moduleprijs examenprijs
Audit & Assurance 1 € 1.000 € 310
Audit & Assurance 2 € 1.000 € 310
Financial Accounting 2 € 1.000 € 310
Internal control / AIS 2 € 1.000 € 310
Fiscaliteit 2 € 1.000 € 310
Financiering en economie 1 € 210
Recht 2 € 210
Volledige schakelprogramma indien je geen losse modules maar de gehele opleiding volgt (excl. examenkosten): € 4.600
Kosten postbachelor
Assurance € 1.500 € 310
Samenstellen € 1.500 € 310
IT (ICAIS3) € 1.000 € 310
IT (Statistiek en data-analyse) € 500
Fiscaliteit € 1.500 € 310
Advisering (Financiering) € 1.000 € 310
Advisering (SLO 3) € 1.500 € 310
Advisering (Management accounting) € 1.000
Verslaggeving en samenstellen € 500
Volledig programma postbachelor indien je geen losse modules maar de gehele opleiding volgt (excl. examenkosten): € 9.200

 

duur van de opleiding

De duur van het programma is afhankelijk van de vooropleiding en de eigen planning. De opleiding kan gelijktijdig met de praktijkopleiding gevolgd worden en kan afgestemd worden op het persoonlijk ontwikkelingsplan van de praktijkopleiding.

Heb je een bachelor Accountancy als vooropleiding? Reken dan op een studieduur van nominaal 2 jaar in deeltijd. Het schakelprogramma duurt 1 jaar.

neem contact met me op voor meer informatie

Aanvraag informatie opleidingen

    De privacyvoorwaarden zijn te vinden op deze pagina

direct inschrijven

  • Naar welk mailadres moeten de facturen gestuurd worden?
    De privacyvoorwaarden zijn te vinden op deze pagina

aanmelden voorlichting

Onderstaand kunt u zich inschrijven voor één of meer voorlichtingsbijeenkomsten.
  • De voorlichtingsbijeenkomst vindt plaats op 7 juli van 15.30-16.30 uur op onze leslocatie: NDC Den Hommel, Kennedylaan 9 te Utrecht

    Deze zijn te vinden op https://www.fullfinance.nl/privacyverklaring